Om mig


Född i Stenungsund, uppvuxen på Tjörn och bor sedan 2010
i Skepplanda i ett radhusområde med min familj

Mannen bakom kameran

Fotograf

Johan Bengtsson

Intresset för fotografering kom av en ren slump efter en resa till Paris sommaren 2007 där vi firade min frus 35-års dag. Med oss hade vi en liten kamera som vi lånat av min mor och far, och allt jag visste var egentligen bara vilken knapp som tog bilden. Där föddes nyfikenheten och intresset för fotografering och 2008 inköptes den första digitala systemkameran och jag började upptäcka världen (eller närområdet) på ett helt annat sätt än innan.

Jag upptäckte nämligen att man inte bara tog en bild utan att man faktiskt kunde skapa och förmedla en känsla av hur jag upplever en viss plats. Det bästa är att hur många gånger man än besöker samma plats så kan man skapa olika bilder, från olika perspektiv. Det ser aldrig likadant ut. Ljus, väder och hur man väljer att betrakta platsen är olika varje gång.

De första åren blev det mest landskap i alla dess former men efter några år väcktes intresset för att fotografera andra och då även med blixt (det öppnar upp helt andra möjligheter). Man är inte lika beroende av vädret men framför allt så kan man styra och kontrollera ljuset och enorma möjligheter för att vara kreativ öppnas upp.

Jag har små portabla blixtar som jag kan ta med hem till er eller där ni önskar att bli fotograferade. Jag har även möjlighet till halvkroppsporträtt/profilbilder hemma hos mig. Under vardagskvällar och helger är oftast då jag är tillgänglig för fotografering och ibland följer min fru Madelen med och hjälper till att assistera. Andra tider går oftast att lösa med god framförhållning.

kontakt@johanbengtssonsfoto.se